Park v Březiněvsi projde kompletní revitalizací

dsc00236_small.jpg

Březiněves, 20. září 2022 - Kompletní revitalizace parku na náměstí u dětského hřiště byla dnes symbolicky zahájena starostou MČ Praha-Březiněves Jiřím Haramulem a ředitelkou sales oddělení CPI Rezidence Milenou Zavadilovou. Nový park se pro místní stane zelenou oázou a pro lepší komunitní setkávání nabídne centrální odpočívadlo s dvojicí jídelních stolů a lavicemi. Hotový bude ještě letos.

Park, vymezený ulicemi Na Poli, Mikanových, Johanitská a Skřivánčí, dnes plní funkci pouze z části. „Obyvatelé Březiněvsi si přáli vytvořit místo, kde mohou odpočívat, setkávat se a které dodá obci neopakovatelné kouzlo,“ říká starosta obce Jiří Haramul, který pravidelně pořádá setkání s místními obyvateli a diskutuje s nimi nejen o životě v městské části, ale i nad náměty ke zlepšení. “Díky vstřícné spolupráci s CPI Property Group jsme velmi rychle našli společnou řeč a dnes mohu s radostí oznámit, že revitalizace parku je zahájena,” říká s potěšením starosta a dodává: “Věřím, že nyní bude park skutečně sloužit obyvatelům Březiněvsi, jak má.”

Skupina CPI Property Group právě v Březiněvsi v uplynulých letech úspěšně realizovala výstavbu 115 rodinných domů, včetně oblíbeného dětského hřiště i sousedícího parku. „Až teprve přirozené užívání veřejného prostranství místními obyvateli nám ukázalo, jakých úprav by park zasloužil doznat pro jeho maximální využití a splnění úlohy. Vážím si toho, že pan starosta dokázal tyto podněty od místních obyvatel sesbírat a přijít s nimi za námi,“ říká Milena Zavadilová, ředitelka sales oddělení CPI Rezidence a dodává: „Jsem přesvědčena, že po dokončení prací bude park konečně sloužit místním pro sousedské setkávání i pro rodiče, kteří tráví čas se svými dětmi na hřišti,“ říká Zavadilová.

Autorem architektonického návrhu je zahradní Atelier Flera. Park je koncipovaný jako zelená oáza se vzrostlými domácími stromy, původními keřovými výsadbami a divoce rostoucími trvalkovými záhony. Pro setkávání obyvatel Březiněvsi bude k dispozici centrální odpočívadlo s dvojicí jídelních stolů a lavicemi. „Chtěli jsme, aby park byl oázou odpočinku i s ohledem na bezpečí nejmenších návštěvníků. V klidnějších částech pod korunami stromů najdou občané pohodlné lavice s opěradly a dřevěné molo ideální pro sezení či ležení,“ osvětluje koncept hlavní architekt atelieru Ing. Ferdinand Leffler. Park je protkán sítí přírodních mlatových cest, které maximálně zadržují vodu. Na místě hlavního odpočívadla s jídelními stoly budou plochy zpevněné plochami z žulových kostek v přírodním, béžovo-šedém odstínu. Vysazeno bude celkem 6 velkokorunných stromů, desítky keřů a vícekmenných dřevin, kolem 2 000 trvalek a 1 000 cibulovin. Nebudou chybět ani jedlé keře jako třeba muchovník.

Další aktuality

  • stavba_dron_1.jpg

    Projekt Rezidence Malkovského pokročil do další fáze výstavby

    Zjisti více
  • img_7782.jpg

    Realizace projektu Rezidence Malkovského pokračuje podle harmonogramu

    Zjisti více
  • img_0894.jpeg

    Zahájili jsme výstavbu projektu Kolbenova park

    Zjisti více